2009. augusztus 19., szerda

penny

Na engem sem kergettek az asztal körül....... mind mondani szokták, és félreértés ne essék, nem esik le az aranygyűrű az ujjamról ha nem a legelegánsabb helyen vásárolok, sőt, a kis bolt és a piac az igazi, bár újabban ott azt nem szeretem ha nem engednek válogatni, így tutti kapok rohadt vagy romlott árut is.

Oh, hol van a régi Haller piac, (társasház a helyén) ahol csüt-pénteken már felbukkantak az őstermelő nénikék és mindig volt friss tej és kolbász is. Annak a piacnak hangulata volt, olyan ízes, és igazi magyar.
Vagy hol van a Mázsa téri piac, (üres telek a helyén) ahová Anyuval vagy Apuval mentünk korán reggel szombaton a bevásárló kosárral, nagy volt a nyüzsgés, harsogó gyümölcsök-zöldségek kiabáltak: vegyél meg ! vegyél meg !
A hentesek imádták a nőnemű vásárlókat, zavarban voltam ha kellett kérni egy kiló oldalast, valami elismerő megjegyzést biztosan bezsebelhetett mindenki, épp a hangulatnak és a korának megfelelőt !
Aztán egy francia piac Párizsban, ahová kora hajnalban mozgó hűtőpultos kocsik érkeztek, szakszerűen piramisba tornyozva a káposztafejek, megkomponálva minden stand, legyen az hal, vagy hús, vagy sajt vagy fűszeres zsákok, és nagy a hangzavar, túlkibálnák egymást az eladók ha tudnák, és a pikáns bókok sem vesztek még ki.... gondolom, mert franciául nem tudok, de zavarba jöttek a vásárló hölgyek és szemlesütve csak vettek valamit.... (ha már ilyen szépen kérték őket...)

Már írtam, nem vagyok vásárlás mániás, SŐT UTÁLOK VÁSÁROLNI!!!!, persze ez biztos a hazai viszonyok-iszonyok miatt van, mennyire más egy SMA, vagy egy COOP!!!!! (Italian) :) ahol minden rendben, a kosárhoz csatlakoztathatsz rögtön leolvasót, így nem kell 100x pakolni, és igazi kv-t főznek a pénztárakkal szemben.... biza.
De még a "nyomi" boltban is legalább kedvesek az eladók, mert EL AKARNAK ADNI !!!!

Azért ez a mai bót az nem lopta be a szívembe magát, régebben sem, de most sem....
Nagyjából ez van a legközelebb, és kezd is meleg lenni, ezért választottam ezt a piros betűst.
A csekély választékkal nincs is bajom, hiszen csak aktivia kellett, de a kosz, az eladók igénytelensége és a közönség az ami elrettentett. Direkt keresik ide a bunkó, koszos eladókat? hogyan nézhet ki egy állásinterjú? Körömvizit- ha fekete gyász-szegélyes akkor + 1 pont, ha csatakos haj, koszos nyak és gyűrött igénytelen ruha akkor + még 2, ha a szókincse 200 alatt (egy 2 éves gyereké már több) és az IQ-ja 80 alatt akkor tutti övé az állás !!!!!!!

Kosár az nincs, (már a bevásárló dobozok sem) csak a rozsdás kocsi, és persze nincs 100-asom mert bilétával élünk ami persze a kocsiban, ami ma F-nál mert későn jön haza.
Összekaparok 100 Ft-ot, és a napszaknak megfelelő köszönés után kérem a magam igen kedves barátságos módján az eladót hogy váltsa be az áhított 100-asra a kocsihoz amibe majd biztos többet pakolok és azért nincs is kosár??????????
Aztán leordítja a fejemet, hogy "maj mingggyyyyáááááá, jó??????????????" na állam az leesett, majd megköszöntem és mosolyogva SZÉP NAPOT kívántam, amitől meg az övé esett le, jah, kell IQ ahhoz is hogy valakit megsértsen vagy gondolkodásra késztessen az ember.

A bótban kuszaság, kosz, de szerencsére aktivia volt és hideg is (tehát a hűtő működik), a vásárlóközönség is alkalmazokodott az üzlet stílusához minden szinten, így hamarosan ki is menekültem.
Hogy van ez? és már bármelyikben voltam bent az ország bármely pontján (na jó, ez összvissz csak talán 5x volt, az is kényszerhelyzetben) mindenhol ez fogadott.

Vagy velem van a baj?
Miért akarok feltöltött, tiszta üzletet, friss árukat, kultúrált és kedves eladókat akik MIATTAM jöttek be dolgozni, ha már nem a kedvencem a vásárlás, legalább ne ábránduljak ki még jobban...
VAGY EZ JÁR NEKÜNK 2009-BEN?

Zorán:

De nekünk így is jó, így is jó, így is jó,

Döcög a gép, de nekünk így is jó, így is jó, így is jó,

Langyos a sör, de nekünk így is jó.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eszedbe jutott valami????