2009. február 1., vasárnap

aquafittness

Mióta kijöttem a kórházból, és dolgozom (július óta) gondolkodom hogy járni kellene aquára, mint rég, a BM usziba. Úszni persze ott most is tudnék, de az aqua-t úgy szerveztük meg, külön, péntekenként volt 1 óra. (lehet újból lehetne mozgolódni ez ügyben?)
Na mindegy. Itt van a közelemben a KÖSZI, részeként egy tanuszoda, még ott tanultam úszni általánosban, és van aqua. Előtte persze informálódtam, ez sekélyvízi. Na ezt eddig nem próbáltam, csak a mélyvizeset, ahol egy mellény van az emberen, ami ráadásul tartja a gerincét, a bokáján habok, csak a nehezítés miatt, aztán vannak még eszközök, súlyzók, meg még ez+az. Az biztos hogy 1 órán át keményen "pedálozni" kell, mert az embernek nem ér le a lába, és közben haladni kell a medencében, tehát lábmunka az biztosan van.
Szóvas ez sekély. Attól ez még jó és hatékony lehet, olvastam, gumicipővel, víz alatt sámlival, nehezítő kestyűvel. Próbáljuk ki. É-vel elmentünk, vettünk jegyet, és szembesültem a tanuszoda 70-ES évek körüli állapotával, ami persze még nem baj, de tisztaság az volt, szerencsére. Öltözőszekrény az nincs, csak öltöző, cuccot be is lehet vinni, be is mentünk egy "Halihó" felkiáltásra. 20-an voltunk, kb. 3 korosztály, 1/3-ados megoszlásban. Kellett magunkhoz vennünk szörfszivacsot (nemtomminek) súlyzókat és vizinudliból készített karikákat (nemtomminek).
A háromnegyed óra első 20 perce tisztán szárazföldi gyakorlatok, hanyatfekvés, lábemelgetés, kinyújtás, váltott lábbal, keresztezés víz felett, kicsit belógatva (inkább kint), és 7 óra 10-kor már be is a (meleg) vízbe.
A gyakorlatok érdekesek voltak, karikával a nyakunkban (tehát kint vagyunk a vízből... minden értelemben) ugrálás előre páros lábbal, terpeszben zár-nyit, legugol, hátrafelé szökdécselés, indián szökellés, visszafelé mindig úszkálás. Szóval semmi komoly. Pár súlyzós gyakorlat a végén, és félkor felkiáltás: JÁTÉK !
Összefoglalva: a többiek rég járnak, de mégis mi voltunk a legjobbak, az edző hogy úgy mondjam "nem komoly", a gyakorlatok sem.
Van persze izomlázam, de persze a szárazföldi gyakorlatoktól, konklúzió: keresni kell egy IGAZI aquafittness helyet, IGAZI edzővel, főleg ha már fizetünk is !!!!
Legalább ez nem izgat tovább, ezt is kipróbáltuk !
A Gáborék (BM uszisok) itt vannak, ide kellene menni
http://aquafitness.extra.hu/mikor_hol.htm elfogadják a wellness jegyeket is !
Itt egy kis plusz leírás:
http://www.aquafitt.hu/aquafitness/