2009. január 12., hétfő

számolok

Nem jobb, ha 8 p alatt (na jó, lehet hogy 10) beérek az autómmal, és haza is majd 10, az összesen 20 perc, (jelzem euro 4-es benzines, 2008-as gyártású, környezetet nem szennyező) mintha a csotrogány buszok tekintettel a szmogriadóra EGÉSZ NAP PÖFÖGNEK és füstölnek a városban????

1 (egy) autónk van.
páros a rendszámom.
ha összeadom a számokat, akkor páratlan.

uff
off


Budapest légszennyezettsége

http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny


kávézok


Szeretem a kávét. nem mindegyiket. A kis olaszt igen..... Trapaniban a főutcán, vagy Erice-ben a kis kávézóban, Krétán a Cafenion-ban (hogy is kell ezt írni görögül????) de leginkább San Vito-ban a CAFETERIA-ban !!!!!! :):):)

Ebből következik, hogy szeretem a Cafeteria-t is ?????
Ahová bemehetsz, és állva benyomsz egy kávét, persze van hozzá mindig nádcuki, barnacuki is, édesítő szer is, épphogy összekoszolod vele a vastagfalú csészét, de az anyag az benne van !!!!



Na most, van nekem (nekünk) egy Cafeteria nevű 3. gyermekem is, ami most születik a Hivatalban, kicsit nehéz és hosszú és bonyolult szülés, fogóval, vákummal, és mi most bábáskodunk a szülésnél. (végül is szülésznőnek (is) készültem.)
Már a fogantatásnál is ott voltunk persze..... (ide egy 18 éven felüli karika... vagy már elég a 16???)

Na a sok éves vajúdás után most letelt a kihordási idő, sőt túl van hordva már a kicsike, kicsit kockafejű, kicsit hibás (nem rossz, csak vannak benne hibák.... mondta egy kolléganőm) de a mi kis gyerekecsként, már rögtön gyerekbetegségekkel....
De majd nő a gyerek, kinövi....jövőre biztosan :)





Előbb volt a veszekedés kollégákkal, akik mindent tudnak, mindjárt örökbe is akarták fogadni kv-cskánkat (de mi nem adtuk...) aztán meséltek róla soxor ökörségeket a többeknek (jahh, résen kell lenni, még meg sem született de már rossz hírét keltenék, pfujjj) látható lett már az intraneten pár dolog (nyomjon anyuka.... már látom a fekete haját..... tényleg: miért is ezzel sokkolnak minden szülő nőt ???? aztán majd kiderül hogy kopaszka, szőke vagy vörös...., na mindegy)
Most pedig az következik, hogy most kell alakot adni a kicsikének, járunk a telephelyekre, ahol sokan nem értik: miért is kellett ez a gyerek????? Nehéz kiismerni ! Győzködni kell a kollégákat, hogy ez igen is JÓ.... magunk rendelkezhetünk sok pénz felett.
Hogyan nem lehet ezt érteni 2-3 diplomával????? ide is elkél egy "no comment"....

Szóval én persze az igazi kv-ról nagyjából le is szoktam, mert 1x a vérnyomásom kiugrott 130-140-re és ettől lila ködöket láttam és rám tört a pánik, jajajaj, pedig alapon pörög 100 körül, a pulzusom 15 perc bringa után vagy 20 p szauna után már lehet hogy eléri a 80-at is, úgy különben 62-65-68 között mozog. Nem kóros ez???? :):):)

Persze vésztartaléknak van nálam mindig Pocket Coffee (amit úgy kellett valaha behozni vagy hozatni a NYUGATRÓL), de nagyon jó kis fekete csokiba zárt folyékony kvcska, ha az embernek lezuhanna a vércukor szintje vagy a vérnyomása, kész túlélő cucc !!!!




Na most ez nem kell, elég csak hallgatni a jobbnál-jobb kvíz kérdéseket, és már meg is van oldva a vérnyomás normál tartományban tartása.
Múlt héten már volt BB., ma V. és V., holnap R.... és még ki tudja hány telefon, emil, folyosón megállítás, utánam kiabálás, sms és ami csak elképzelhető....

De mindenhová elmegyünk, válaszolunk, kitöltünk, ellenőrzünk, és nyomjuk, nyomjuk, NYOMJUK !!!!! na szülessen meg végre már ez a gyerek !!!!

Reméljük be lehet jegyezni a szül.akvi kivonatába: 2009. február 1-én szeretett hivatalunkban megszületett (bevezetésre került) a CAFETÉRIA, születési nevén: VBKJ azaz Választható Béren Kívüli Juttatások rendszere.
Remélem senki sem felejti: MI vagyunk az anyja !!!!!!
Na a mai napi (több éves.....) jó cselekedetünk már megvolt !!!!
Lehet örülni !!!!!! :):):)

Továbbra is szeretem a cafenion-t, a kv-zót, a cafetéria-t, és a kv-t is !!!!! (kis kv., sok növényi és cukormentes tejszínhabbal !!!!)
Na megyek, iszom is egyet !!!!
Azért itthon is tudok ám kis olaszt főzni !!!!

De azért a kedvencem az IGAZI forró csoki, (vigyázat, nem a kakaó!!!!!), az ami sűrű, olyan mint a tejföl, és MEGÁLL BENNE A KANÁL !!!! Ilyen olaszhonban még a puszta közepén API kútnál is van.... és az Avantinál is, és az AUTOGRILL-nél is, és mindegy hová mész, MINDENHOL ilyen van ! (Psszttt, még az automatában is.....)




Ugye azért ezért a cafetériáért megérdemlek egy FORRÓ CSOKIT????? (Áts Feri Nemecsek anyukájának: nekünk ezért nem jár csokoládé....)
De ugye nekünk azért jár??????