2012. augusztus 27., hétfő

időgép

tudjátok hogy sírok egy időgépért, sok okból….

de most találtam egy időgép zenét, ami visszavisz abba az időbe, amikor 14-17 vagyok, bulizok, izgatottan randizgatok, szerelmes vagyok a szerelembe,  szemceruzával rajzolom  ki a szemem,  köpködős opera szemfestékkel a szempillám, levágom a nacimat “forró” gatyává, házilag hajat festek KOMOL-lal, a nagymamám kézzel szűkíti be az ecseris LEE farmerom, kapucnit varrok a kardigánra, a textilben buli van péntekenként, amatőr zenekar játszik, és a törekvésben is… sötét van, csak villódzó fények, van párhuzam gatyám is, és fényes klipsz fülbevalóm, maxi szoknyám, kezelhetetlen vagyok és pimasz és vad, elköltözöm otthonról, leutazok a balatonra vonattal egy kölcsönzött sátorral és egy fiúval, bácskait eszünk és egy forintért kenyeret, van sok sör, pia, este buli van az üvegfalu diszkóban, farmerban fürdünk a tóban, itthon a barátnőmmel forrógatyában nyomulunk a városban, a pasik lefütyülnek az állványokról a gyömrői úton, Poe-t olvasok és James Joyce-ot, szombaton mikor megérkezem a buliba, már tudom, hogy vár valaki. Van már harisnyám és melltartóm, és meghívtak házibuliba, ahol a konyhában zsíros deszka van lilahagymával, sok pia, hangos zene, gyűrött ágyak és forró levegő…..

és most ezt hallgatom “végtelenül” közben hegyeket tudok elhordani kiskanállal, semmi bajom, nem fáj semmim, dobolok a lábammal és énekelek, érzem a nyárillatot, mondom, a zene GYÓGYÍT!!!! és most pont ez az alábbi kell nekem, az extra energia, hogy erőre kapjak. mit csináljak? fussak? ugrókötelezzek?  vagy egyszerűen csak közben felmossak???? Mosolygó arc

a fehérvár áruház

gyenge ipari tanuló hozzánk képest, ahol…… MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI

viszont nem uncsi Mosolygó arcsosem.

És sikerült!!!! nem lehetetlen elhozni hozzánk a fehérvár áruházat!

fehervararuhaz.preview

Azt nem is ecsetelem, hogy szombaton az össznépi szülinapozásra Évi később érkezett, mert ALLERGIÁS valamire, így előbb hazament, majd orvos, gyógyszertár, és így érkezett. Erről és a buliról illusztráció az később lesz. remélem a következő post, bár annyi fotóval tartozom, hogy érik már a montázs…

Aztán tegnap hívott hogy megcsípte egy darázs!!!!! mondjuk már benne van a calcimusc és a többi szerecske.

és akkor……..

Ma étlen elindultunk a sote-ra a tumormarker vérvételre, ahol KI VOLT ÍRVA (ja, igen, láttam már ilyet) hogy ambuláns vérvétel csak kedd és csütörtök, és persze a hölgy, aki megígérte nekem hogy elintézzük, na ő épp nem volt ott. azért kicsi könyörgésre kaptam egy sorszámot…

ésssssssssss…. akkor benéztem a laborajtón, és persze hogy a legügyetlenebb nővér a kemóról, akitől úgy jönnek ki a betegek mint a hadisérültek, ragtapasz itt, ragtapasz ott. De csak pozitívan!!!!! miután a műtött oldalamon mutattam pár heget, ami alatt meg lehet találni a vénámat, hát sikerült is!!!!! hallelujah!!!

és aztán elmentünk 10-re a ct-re, tök kulturált, igen, magánrendelő, ment mint a karikacsapás, megkaptam a lötyimet amit meg kellett volna innom, de mivel beixeltem a papíron a pajzsmirigy túlműködést, így kis fennforgás keletkezett. Ez az újabb dilim, az utolsó (emlékezetes) laboromon látszik, kapott ott 1 db csillagot, amúgy tudom az okát, vszinű a barnaalga tabi, amit kis anyagcsere fokozónak szántam by Dr.Oz.

na így NEM csinálták meg a ct-t, endokrinológus kell, és majd ha ő azt mondja mehet, akkor mehet, mert a jód ugye most nem tenne túl jót.

Így vissza a sote-ra, ahol megkerestem az onkológust, aki kiírt hasi UH és mellkas RTG-t, kiváltandó a CT-t, jövő kedden majd kontroll.

Na ezeket meg is csinálták, a RTG-t ugyan még nem láttam, a csontizitóp leletet és a tumormarkereket sem, de ez legalább újabb neglel. Na jó, a hegsérv látszik az UH-on, kell is majd rajta “dolgozni”, de nem veszélyes.

na hétfő lévén, remélem csendesebb hét következik, és a “fehérvár áruház” is elmegy…….. szabira.

 

naaaaaaaaaaaaaaaa, csak egy kicsit……….. jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó?

és most megeszem a reggelimet.