2010. november 22., hétfő

esti idill









a mai napunk a védőnő (hiába) várására ment el, valamint a tejserkentő praktikák olvasásával, egy ezzel foglalkozó szakember felhívásával, anyatejhez jutás feltérképezésével telt el. Ja, közben persze dolgoztam is.
Este a gyerekek elmentek az újszülött újraélesztő tanfolyamra ahol gyakorlati oktatás volt, mi pedig csináltuk az esti "nagyrutint", amely a fürcsi miatt nagy.
Sajna Pöttöm elég nehezen ette meg az otthagyott 40 ml-t, viszont a jó hír hogy a mérleg el volt állítva, így mégsem fogyott hanem hízott 1 hét alatt, bár csak 2 dkg-t, ami édes kevés az elvárt 15-18 dkg-hoz képest. Most 2200 gr.
A doktornénije a héten külföldön, a "kedves" védőnő viszont nem vette ma fel a telefont, és nem is ment.
Olvastam ma és hallottam is, hogy a korababák sokszor akkor térnek magukhoz, amikor meg kellett volna születniük, és a tejre is még van remény, még visszafordítható az apadás.
E hét szombaton töltötte volna a 37. hetet. De mivel 2-vel többnek gondolták a klinikán, már épp meg is születhetett volna mostanában.
Úgy különben, holnap lesz 3 hetes !!!!!!

ja, és mikor most megnéztem a postámat, várt egy levél hogy a TV2 Tények szeretné velünk felvenni a kapcsolatos a "borzalmas szüléssel" kapcsolatban.
Ezt meg kell beszélnünk É-vel, de majd holnap sort kerítünk rá.

Na jóéccakát, szép álmokat gyerekek, remélem ágyban vagytok már...... :)

sűrű napok

No.
Pénteken É. kettesben volt Pöttömmel, mert Apa szerzett vmi alkalmi munkát, így én dél felé megérkeztem az ebéddel, együtt ettünk, aztán készítettem egy színes, illatos, csili-vili táblázatocskát a Pöttöm fejlődésének nyomonkövetésére (az 1977-ben kiadott, általam már jól telefirkált régi kis könyvecske mintájára, amit megőríztem, és most jól is jött)
Sajnos a szopi nem megy valami jól, és a tejcsi is fogyóban, így újabb szerrel bővült a repertoár, a MOREMILK nevű szerrel. (Közben mára kiderült, ez sem hat nagyon)
Pöttömből nem sokat láttam, főleg aludt, de azért próbáltam én is ébresztgetni az illatos kis csomagocskát.....
4-kor elrohantam az usziba a Miniért, közben szermányoltam neki egy kis rossmann-os papírkoronát, majd együtt lidl és hazavittem őket.
Szombaton reggel elszaladtunk É-ékhez, elvittük a karton tejcsit és a vizet, a 2 db szőnyegünket (mert tőlük ma viszik el tisztítani az övéket, hát vigyék el ezeket is), a lesikált kis kádat, az ajándékokat Pöttöm névnapjára és elhoztuk tölteni az aksijukat mert az meg kell már ma este a kocsiba, de legkésőbb csütörtökön biztos, amikor a szemklinikára kell majd vinni a Pöttömöt.
Túl sokat a gyerekből nem láttunk, csak azt hogy szuszog az ágyában.
A délutánt azzal töltöttük, hogy vettünk a teszveszen egy több funkciós babakocsit, (remélve hogy beindul az unoka áradat) amit ma-holnap visznek majd ki nekik .
Vasárnap végre elkezdtem vasalni, majd együtt ettünk Kicsikkel a sugiban, aztán Mini nálunk aludt, és délután már eléggé el nem ítélhető módon nem folytattam a vasalást. (úgyis pulcsis idő jön....)
Ma du. viszem vissza az aksit aztán F-val mi vigyázunk Pöttömre, majd fürdetünk és etetünk, mert ma van 6-kor az ujraélesztő tanfolyam, oda mennek az új szülők.
Tahát sztem jó ha 8-ra hazaérünk.
Ami a nem jó, hogy minden küzdelem ellenére, elapadóban a tej, már kellett tápszer pótlás aminek nagy hasfájás és hasmenés lett a vége. Sajnos Pöttöm a hazajövetele óta fogyott 3 dekát, és nagyon nehéz felébreszteni.
A doktornéni szerint lehet h vaspótlás lesz szükséges. (sajnos külföldön van a héten)
Ma délelőtt megy majd a védőnő, kiváncsi leszek mit mond erre a súlyvesztésre.
tehát, ezek a hírek, képek szerintem holnap lesznek, mert ma biztosan fotózunk majd !!!!!