2010. november 4., csütörtök

milk today



Ma P. bevitte a mellszívót, amit sterilizáltak és 3-kor kezdődött a premier. És igen!!!!! sikerült 10 ml tömény tejcit nyerni, amit az 5 ml tea után (ami szerencsésen Pöttömben maradt) szintén benyelt, igaz hogy sajnos még a szondán át.

És csoda történt, mondták a nővérek: pár pillanat múlva a monitorokon is láthatóan megnyugodott Pöttömbolygó, javult a légzése, a szívverése.....

Atyavilág.

Olvastam délután hogy a koraszülött babák számára olyan tejet készít a mama, ami fokozottan tartalmaz olyan összetevőket ami a méhen belüli fejlődéshez kellett volna, erősödik az immunrendszerük, és jobban nőnek és gyarapodnak....

A koraszülött babának az anyatej a legjobb táplálék; az anyuka teje teljesen más összetételű, mint más, időre szülő anyukáké. Magasabb a fehérjetartalma, több immunanyag van benne. A saját tápanyagainak megemésztését segítő anyagokat, enzimeket tartalmaz, valamint a szövetek növekedését, érését elősegítő növekedési hormonokat. Ezzel is hozzájárul a koraszülött baba speciális igényeinek minél tökéletesebb kielégítéséhez.

No akkor ez igaz lehet.

(Ha maradnia kell Pöttömnek, jó lenne a kenguru módszert is bevetni, a tapasztalatok alapján ha megvan az anyával a bőrkontakt, hallja a szívdobogást és érzi anya illatát, jócskán javulhat az állapota.)

Este 6-ra újabb adag készült, és az is lement gond nélkül, Pöttöm békésen szuszog és nyugodtan alszik......

Sajnos azt nem tudjuk hogy a kontroll RTG mit mutat, talán majd este 9-kor sikerül beszélni a gyerekorvossal.

Közben É-ből az operáló orvos kiszedte a csövet, előreláthatólag hétfő vagy kedd haza, akkor már varratok nélkül.

Várom az esti fél10-es sms-t, de abból bár csak reggel lesz hír.
Na jóéccakát.

this morning and news


Ma reggel készítette É. telefonnal, de majd lesznek ma jobb képek és video is.
Ma reggelre már csökkentették az oxigént 40 %-ról 28-ra és kivették a torkából a csövet amit azért kapott tegnap mert kicsit felsértették a garatot és azon át ürült, az akkor még kicsit véres váladék, ami estére már csak nyál volt szerencsére. A hője is csökkent, és a szívverése a tegnapi 150-ről mára már csak 130.
Orvossal csak 9 körül lehet majd beszélni.
É. vszinű hazamehet szombaton, Pöttömöt majd meglátjuk.
Várjuk a híreket, és hogy mikor lövell be a tej, ami nagyon kell Pöttömnek.
Ma bekerül É-hez az AVENT, kicsit ingerelni a tejgyárat, és kapja a házi husilevest is.....
Mesélte É, h hosszú kis körmöcskéi vannak, a lábujjai olyan mint az apjáé, és ha ANYA simizi Őt az inkubátorban, csökken a szívverése szemmel láthatóan és megnyugszik.
9 órás hírek:
21% az oxigén, kontroll rtg lesz, majd 5 ml tea és ha benne marad akkor feles tápszer amíg nincs tej. 7 gr-t fogyott.
Na jöjjön a tejtündér !!!!! naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa