2010. november 4., csütörtök

milk today



Ma P. bevitte a mellszívót, amit sterilizáltak és 3-kor kezdődött a premier. És igen!!!!! sikerült 10 ml tömény tejcit nyerni, amit az 5 ml tea után (ami szerencsésen Pöttömben maradt) szintén benyelt, igaz hogy sajnos még a szondán át.

És csoda történt, mondták a nővérek: pár pillanat múlva a monitorokon is láthatóan megnyugodott Pöttömbolygó, javult a légzése, a szívverése.....

Atyavilág.

Olvastam délután hogy a koraszülött babák számára olyan tejet készít a mama, ami fokozottan tartalmaz olyan összetevőket ami a méhen belüli fejlődéshez kellett volna, erősödik az immunrendszerük, és jobban nőnek és gyarapodnak....

A koraszülött babának az anyatej a legjobb táplálék; az anyuka teje teljesen más összetételű, mint más, időre szülő anyukáké. Magasabb a fehérjetartalma, több immunanyag van benne. A saját tápanyagainak megemésztését segítő anyagokat, enzimeket tartalmaz, valamint a szövetek növekedését, érését elősegítő növekedési hormonokat. Ezzel is hozzájárul a koraszülött baba speciális igényeinek minél tökéletesebb kielégítéséhez.

No akkor ez igaz lehet.

(Ha maradnia kell Pöttömnek, jó lenne a kenguru módszert is bevetni, a tapasztalatok alapján ha megvan az anyával a bőrkontakt, hallja a szívdobogást és érzi anya illatát, jócskán javulhat az állapota.)

Este 6-ra újabb adag készült, és az is lement gond nélkül, Pöttöm békésen szuszog és nyugodtan alszik......

Sajnos azt nem tudjuk hogy a kontroll RTG mit mutat, talán majd este 9-kor sikerül beszélni a gyerekorvossal.

Közben É-ből az operáló orvos kiszedte a csövet, előreláthatólag hétfő vagy kedd haza, akkor már varratok nélkül.

Várom az esti fél10-es sms-t, de abból bár csak reggel lesz hír.
Na jóéccakát.

1 megjegyzés:

  1. Pont szerettelek volna hívni, hogy mi van, ezek hatalmas hírek, nagyon drukkolok és gratulálok!!!

    G

    VálaszTörlés

eszedbe jutott valami????