2009. január 19., hétfő

meleg nap


A reggelem is vacak volt, már akkor tudhattam volna...
Aztán jól ment, napi rutin, tea, emilek, 8-kor actimel (ugye milyen rendes vagyok???? klinikai jótanács !)
File-ok fogadása, küldése, levelek ide-oda, minden lerendezve, viszonylagos rend az asztalomon...
Fél 10-kor gondoltam átmegyek a többiekhez és megbeszéljük hogyan legyen a névnapi bulink, de ez nem így lett. Közben egy aktivia, ez is klinikai jótanács !

Beesett egy kolléganőm (kolléganőm?????????????????? lehet annak mondani???? ) a főnökömmel hogy egy file-t javítani kell, de most rögtön, mert hogy 10 perces munka. Kinek?????? Nekem is az excel függvényeivel 1 nap, és akkor nem ettem, ittam, pisiltem, és zárjanak egy hangszigetelt, vagy süketszobába, vagy "fülembe forró ólmot öntsetek" mert ha a 43. művelet közben megszólal a telefon, akkor saccperkábé ki lehet ugrani a műemlék kiskockás ablakon, és bekerül az ember az RTL híradóba...
Így lett válságértekezlet, és az újból rögzítés mellett döntöttünk, mi készen is lettünk egy kedves kolléganőmmel summa 1 óra alatt, és persze csupa emberbarátilag ajánlott fel minket a főnökünk mint az új házas az ifjú feleséget a kényúrnak..
Mert persze megcsinálni nekünk kellett, és még majdnem belevonódtunk húzósabb munkába is, de a kolléganőm ezt úgy jó rendesen elhárította.
Szerintem a mai napi jócselekedetnek legyen ez elég...
persze rögtön csinálhatta volna a "nem értek az ekcelhez (így szó szerint) libuska" jól is, de hát nem kértek és nem is fogadtak meg semmi jótanácsot...

Aztán még volt egy őrült ügyfél, vagy inkább 1/4-ed, aki azonnal akart egy munkát, és tévedésből (büntetésből !) azért is 3,30-cal többet számláztunk neki, (hihihi, bevallottam azért !) :), és persze ki kellett sétálnia a postára és vissza !

A büfé is csak 1 hét múlva nyit, még azt is intéznem kellett, sokat rohangásztam a folyosókon, bejelentkeztem Incihez szerda reggelre (ki is veszek szabit), kis hajcsíkozásra és igazítgatásra és ma szinte csak folyadékon voltam, ebédre parileves durum színes betűtésztával, (na erről majd a sütökben...) 5-kor itthon sajtkrémleves zöldtésztával, persze sok tea egész nap és most a top-joy fitness, és azért is megyek bringázni....

Ja és a hasamon sajna lett egy pukli az egyik műtéti heg fölött, majd nagyon figyelem hogy mit csinál a kis gömböc, de sajna a kedvenc dokibácsim még nincs, kedves dokinénimmel meg inkább máshol találkoznék...

mentsetek meg !!!! már megint hipochoder vagyok !!!! REMÉLEM hipochonder vagyok !!!!


T-(home)boy... avagy 100-asok vagyunk !!!!.

Megállapítom:
A T-Home (is) egy Téboly (T-boy)...

Küldött egy levelet hogy megvehetjük az analóg set-boxot. Kitaláltuk, hogy akkor le is cseréjük HD-re.
Összepakoltuk mind a kettőt (duplázó csomag !) és levittük a magenta művekhez, ahol egy óra sorban állás után elküldtek hogy ők nem intézik, csak a sugi, mert az eszközökkel ott foglalkoznak.
Persze az már zárva.

(ezért dühünkben közben vettünk egy TV-t a hálóba...hihihi)

Szombat reggel megnéztük mikor nyit a MM (magentaművek), egyik kereső szerint 10, másik 9, saját lapjuk szerint 8. Ajajaj, már elmúlt nyolc !!!! Így lerohantunk, választottunk jó kis parkolóhelyet a kongó garázsban, és kis szüttyőkben a 2 db (ismét) összecsomizott kütyükkel vágtattunk az üzlethez, ami persze hogy ZÁRVA !!!!! és mikor nyit????? 10-kor !!!!!!

Kóvályogtunk itt-ott, vettem tantefanny tésztákat az árki sparban (a family-ban idén még nem volt.... micsoda dolog ez????), megnéztünk minden kirakatot unásig, majd F. beállt a bolt elé 9-kor, 5 perc múlva már 3-4 szerencsétlen ügyfél(negyed) állt utána, 10-re már elzáródott a folyosó ezen része (ismeritek a mesét a sakktábláról és a búzaszemekről? minden következő mezőre a 2x-esét kell tenni az előzőnek.... na ez volt, vagy mint az egysejtűek szaporodása...) egyre többen és többen lettek, 10 előtt az őr bácsika kinyomtatott 20 sorszámot és kiadogatta a lezárt rácson át a sorbanállóknak, gondoltam is, be kellene adni egy kis cukit a dunakavicsból, amit életmentő célzattal vettem a nagy várakozásban még fél10-kor lent a DM szerű kis üzletben.
Jobb is hogy a rács mögött maradt, mert igencsak életveszélyben volt, mert persze hogy kitört a teanyád-teanyád, honnan állsz buzifej, unintelligens barom, kinek szósz be, mi vagy te egy agyrém? (Bódi Guszti idézet Fialára szabadon) Közben felmerült: ne adjuk el az ELSŐ 100-as sorszámunkat? Hát mondja valaki hogy nem vagyunk 100-asok? papírunk van(volt) róla, hogy igen !
Aztén bejutottunk, és több mint 1 óra alatt megtudtuk hogy NEM VEHETJÜK MEG a kütyüket mert NINCS RÁ LEHETŐSÉG A SZÁMÍTÓGÉPBEN (mondja ezt a nőci egy infomatikusnak, újabban IT szakember..... manager, lehet h ezt kellene a névjegyemre írni? tényleg, új névjegy is kell, mert persze hogy más a nevünk már... na vissza a (rém) történethez, semmi elkalandozás ! )
Ez volt az a pillanat, amikor kértük a vásárlók könyvét, persze előző nap is elintézhettük volna ott ahonnan elküldtek - mondta a hölgy, aki a főokos volt, mert a mi rovásunkra feltartotta őt minden kollégája, beírtuk az egészet, és hogy nem szeretnénk megint visszajönni ha már megvehetjük, és vonják majd le lécci a bérleti díjat amit addig majd kifizetünk....
Közben a címünket is 1000 helyen kijavította a kérésünkre, és olcsóbb netre váltottunk, és persze nálunk nem lehet 25 MB-os a net (ez nem volt a prospektusban) mert rossz helyen lakunk, csak a 2., 11, 12. kerületben.... (na ezt meg ki döntötte el?) Közben aláírtunk több könyvnyi újrafeldolgozott papírt a hulladékhasznosítás jegyében, és már el is múlt az a röpke 1 óra 20 perc, a nyitás óta.
Már csak annyi időnk maradt hogy villámgyorsasággal becsomagoltattunk a LaKomában ebédeket magunknak és kicsiknek, és hazaszáguldottunk.
Otthon beüzemeltük a kütyüket (egyiket a bibibi az új Tv-nkhez), és már ki is írta hogy "nincs jogosultsága.." aztán sokára helyreállt, és most a legújabb hogy "nincs EPG" jel.

Szerinted??????
Még mondja valaki hogy bezárták a diliházakat....
Dehogy is ! nagy tévedés !
Csak ÁT VAN FESTVE MAGENTÁRA !!!!