2011. november 24., csütörtök

beájulós

fél8-kor ott voltunk a SOTE-n, beadtam a papírokat és be is hívtak hogy bekössék a branült és vért vegyenek.

na ez a branül nem volt eccerű (tudtam) de a könyököm közelébe mégis sikerült, vért venni onnan már nem. és akkor jött a fülzúgás, hangok távolodása, mérhetetlen izzadás, nagyon rossz közérzet és a tudat fokozatos elvesztése, miközben szóltam…… jöttek, próbáltak ezt azt, vérnyomás, fejem előre….. de csak jött ez a nagy semmi.

később valaki kérdezett valamit, visszajött a kép, akkor már ment egy glukóz is IV, jó hogy a branül bent volt. Állítólag 4-5 percig csak néztem mereven egy pontot és semmire sem reagáltam. nagyszerű. nem feltétlenül akartam a reggelimet IV formában. részemről aggasztó. idáig azt hittem hogy én már többször ájultam el életemben, de ez nem így van: az csak “ájulásközeli” állapot volt, addig még sosem jutottam el hogy tényleg snitt….

aztán kb 1-ig vártunk, mert sok új beteg volt, akiknek az anamnézis felvétele, vizsgálata több mint 1 óra, az elsőknek fél11 körül kötötték be a szert, nekem 1 körül. kb. 15-20 perc alatt lement, kaptam házi zsargonnal “hánycsillát” kezdetnek, majd még haza is vittem egy dobozzal.

a becsületes neve a sárga löttynek CMF, és egyenlőre változatlan a gyakoriság, 2 egymást követő 7, majd 3 hét szünet. összesen 6 a szendvics első része…

jövő szerdán beutalót kell kérnem a sugárra, intéznek PET CT-t állapot rögzítés miatt, és ma szív UH is kellett, ezen már túl vagyok.

Látszólag van 2 hegsérvem (1-ről tudtam) de ez most off úgyis mert fogyni is kell, meg most ugye nem érek rá nagyon.

A fejem viszont annyira-de annyira fájt, hogy hajnal 4-kor csak bevettem egy algot (sajnos nem kérdeztem meg miket vehetek be, ez már a tompika tünet ), még most sem 100-as….. sajnos a hánycsilla mellékhatása is lehet, ami nem lenne jó, mert most vettem be a mai 2-at. (3x1, pár napig)

Úgy a gyomrom háborog, próbálok szabály szerint enni-inni, gyömbértea, céklalé, nem túl forró, fűszeres, stb. ételek.

Ha megúsznám a mellékhatásokat ennyivel, hát kiegyeznék !

A következő jövő hét szerda, aztán december 21 és 28….. nagyszerű formában leszek majd a karácsonyi és az év végi készülődésre úgy látom. Na ma még asszem nem tervezem meg a menüt…..Mosolygó arc