2012. február 8., szerda

a gyógyuláshoz

nyugalom kell.

Tisztelt Társaság !

2012.01.17-én 13 óra 09 perctől (ID: 11868772), 14 óra 49-ig (ID: 11868772) parkoltam a Mária utcában, mobilparkolást igénybe véve.

A parkolásom célja, a sajnos nagyon gyakori kontroll vizsgálat volt a transzplantációs klinikán, daganatos, jelenleg is kemoterápiában részesülő beteg vagyok, így igen gyakran megfordulok itt.

A gépjárműhöz visszatérve, legnagyobb meglepetésemre fizetési felszólítást találtam a kocsin, melyet a 156 számú ellenőr helyezett el, 14 óra 05 perckor.

Megpróbáltam a helyszínen megkeresni a kollégájukat, de sajnos nem jártam sikerrel, tekintettel az állapotomra, felhagytam a keresésével.

Otthon, a csomagot kibontva észleltem, hogy “zónán kívüli díjfizetés” miatt vagyok megbírságolva, 6.000.- Ft-ra, amit nem értek, mert mivel számtalanszor parkolok, parkoltam a Mária utcában, – sajnos –  ilyen még nem fordult elő. Minden alkalommal szabályosan parkolok, fizetek, az állapotomra tekintettel a mobilparkolást veszem igénybe minden alkalommal.

A parkolás elindításakor a szokott módon a telefonom GPS szolgáltatása megtalálta a helyszínemet, és elindítottam a parkolást, amelyet így természetesen már ki is fizettem.

Természetesen, ha Önök közben átdefiniálták a körzethatárokat, és így egy drágább övezetben parkoltam mint amit kifizettem, haladéktalanul kifizetem a különbözetet, de kérem a bírság megfizetésétől eltekinteni szíveskedjenek, hiszen nem parkoltam fizetés nélkül, valamint teljesen jóhiszeműen jártam el, a parkolásom megkezdésekor azonnal megváltottam a díjat.

Úgy gondolom, nem lehet összehasonlítani a szolgáltató, vagy az alkalmazás hibájából kialakult helyzetet a szándékos nem fizetéssel, hiszen én becsületesen jegyet váltottam, és fizettem is.

Ha a parkolást segítő alkalmazás hibájából kerültem ebbe a helyzetbe, természetesen a szolgáltatónak jelezni fogom, és kérem, hogy ezt Önök is tegyék meg.

Emberségükben bízva, szíves intézkedésüket köszönettel

 

Kérem értesítsenek, ha ha különbözet fizetési kötelezettségem keletkezett, az összeget haladéktalanul megfizetem.

azonosító: 155000001468

frsz:

befizető azonosító: 1309582

válasz:

Tisztelt Ügyfelünk!

A………..forgalmi rendszámú gépjárműre 2012. január 17-én Budapest VIII. kerület Mária u. 35. szám alatt kihelyezett pótdíjfelszólítóval kapcsolatos kérése kivizsgálásra került, az abban foglaltakat nem tudjuk elfogadni.

Az ellenőrzés időpontjában a ………….forgalmi rendszámú gépjármű várakozási övezetben tartózkodott és a gépjármű szélvédője mögött nem volt kihelyezve érvényes parkolójegy, valamint érvényes mobilparkolás sem volt folyamatban a helyszínen, a fizetési felszólító a jogszabályoknak megfelelően került kihelyezésre

Más zónában indított mobilparkolást nem tudunk elfogadni. A parkolás helyszíne a 3081-es zónába tartozik, Ön a 3083-as, olcsóbb zónában indított parkolást. A GPS szolgáltatásból eredő hibát nem tudjuk figyelembe venni a pótdíjtartozást továbbra is fenntartjuk. A zónahatárokban változás nem történt.

A fentiek értelmében kérjük, a gépjárműn elhelyezett pótdíjfelszólítón szereplő feltételeknek megfelelően a pótdíjhátralékot szíveskedjen megfizetni. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelemnek a fizetési határidők tekintetében nincs halasztó hatálya. Tájékoztatom, hogy a pótdíj meg nem fizetése esetén polgári peres eljárásban intézkedem a behajtásról, melynek költségei Önt terhelik.

Tisztelettel:

Mező János

Parkolási igazgató-helyettes

no comment !!!! és direkt írtam ki a nevet !!!!

ahogy rájövök hogyan kell, meg fogom osztani !!!!