2008. október 7., kedd

párizs szombat

reggel 8-kor már kikászálódtunk, lelifteztünk a 7. emeletről a reggelizőbe, kaptunk is hamarosan egy kis asztalkát, egy kis termoszkanna forró vizet, aztán jöhet a dínom-dánom. (részemről kis bagett, mini croassant kis mézzel és vajjal, és a citromfű teám...)
Szobában kv, és indulunk a DEFENDE negyedbe. Kis kóválygás után - persze hogy nem azonosítja be magát megint a GPS - csak eltaláltunk a metróig, pár átszállás és már ki is szálltunk a felhőkarcolók lábánál.
A Grande Arche tetejére üveglift vitt fel, és ott nagy meglepinkre mindjárt volt is egy informatikai múzeum, kis nosztalgiával bámultuk a ZX spectrumot az üvegvitrinben....
Ja, volt még egy érdekesség, 3D érdekes festmények, első látásra színes foltoknak tűnnek, de ha 30 mp-ig fókuszálsz egy fehér pöttyre aztán átnézel a kép melletti felületre, fénykép minőségben megjelenik a kép !!!! Hiába az emberi agy az a nem semmi !!!!
Sajnos az építménynek csak egy része kilátó, onnan tudtunk fotózni, pedig azt hittem körbe lehet majd járni. De nem. Így is dróthálózva van.... nem annyira megnyugtató.
Gyors ebéd egy kies olasz éttermecskében, fini olasz pizzaszelettel, majd andalgás a negyedben, és ámulat hogy mire képes az ember....
Mire eljutottunk egy kis közértecskébe ahol sikerült végre vizet (és persze gumimacit) venni, már kb. 10 ft-osnyi hólyag a talpamon..... Haza is vergődtünk pár metróval, kétszintes vonattal, és csap kinyit, be a kádba..... relax. Lábgyógy, testgyógy, relax, relax. Ja..... közben vettünk baguette-t, sajtokat és jó kis vacsit csaptunk.
A "kicsikkel" is sikerült skype-oznunk, mert persze hogy vettünk egy 3 órás orange hozzáférést. Kis gépezés, TV, és már be is dobtuk a szunyát.
Fárasztó egy nap volt, de láttunk befedett virágos úttesteket, hülyén parkoló franciákat, hihhhhhheeeettetlen virágboltokat, sok szemetet, és óriás választékot az aktiviából, meg kell állapítani, itt is jobb az íze mint otthon. Ott direkt rontják el????? A kis francia hölgyikék (is) elegáns bevásárló kocsikat húzgálnak, na otthon biztos nem néznének nagymamának (ja tényleg, az vagyok....:):):) ) ha ilyen kocsival mennék vásárolni !!!!! Hol lehet egyáltalán kapni?????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eszedbe jutott valami????