2011. május 27., péntek

level hard

tök úgy érzem magam, mint aki egy pc-s játékban sorban és sorban oldja meg a pályákat, továbbjutottam, halleluja…. és már várom is hogy na most majd mi lesz a következőn? aztán azt is gyorsan, oké, leküzdve, next level…

és akkor itt a nehezítés a hétre.

Keddet tudjátok már, de délután még egy sms hogy a folyószámlánkról átvezettek x ft-ot egy másik számlánkra. Na értetlenül álltunk. Szerdáig.

Szerdán a levél is megjött hozzá, F. 100 éves adó túlfizetését betudták egy olyan adósság (illeték)  törlesztésébe, amely létezéséről nem is tudtunk. Csak úgy a horror kedvéért, ez az összeg több mint 100e késedelmi kamattal együtt majdnem HATSZÁZEZER forint !!!! Na a döbbenettől se köp, se nyel.

Gondoltuk majd írok hogy mi ez, de eljött a csütörtök, amikor újabb sms a telómra, hogy nem tudják teljesíteni a villanyszámla átutalást…. próbaképp megpróbáltam felvenni a számláról, de “ÖNNEK EZ NEM ENGEDÉLYEZETT”.

És ekkor telt be a pohár, levél a hatóságnak:

Az hogy van, hogy előzetes értesítés nélkül átvezetnek a számlánkról?

az hogy van, hogy semmi levelet nem kapunk hogy mit róttak ki ránk, közben erre rárakódik egy kisebb vagyon késedelmi pótlék és ezt így kell megtudni? (közben megtudtam, “átvette” jelzéssel ott van a feladóvevény. De ki vette át? mutassa meg valaki azt a papírt az aláírásunkkal !!!!!)

Aztán a hab a tortán a számlazárolás, amit nem előz meg értesítés. Ja, a kifogás 5ezer ft-ba kerül, amit utaljak át vagy fizessek kártyával. Hogyan is???? Szélsőséges esetben (ha nem épp ma adok el valamit a vaterán), nincs semmi kp-m. Még egy nyomorult jegyet sem tudok  venni, vagy akár benzint hogy bemenjek a hatósághoz, vagy vizet mert 34 fok van, vagy esetleg kenyeret, és így tovább. és most nincs kifizetve a villanyszámla, 1-én nem lesz a lakáshitel, a riasztós, a biztosító, nem tudom átutalni a közös ktg-et és a telefont, az internetet.

Az alap jogainkat korlátozták így, most nem az evés-ivásra gondoltam, pedig az is, hanem az információhoz való jog, azt sem tudom hogy ezt a zárolást hogyan lehet feloldani, nem tudom hogy mik a jogaim, hová fordulhatok, hol fellebbezhetek. Az üi. határidő 22 nap. nagyszerű. meddig marad zárolva a számla? amíg a 600 e (nem jogos) tartozást nem tudják behajtani? na arra várni kell, az én fizetésemmel talán karácsonyra. Közben BAR listás leszek, és majd kikapcsolnak minden közművet és infrastruktúrát. Nagyszerű.

(Ja igen. Most hívom fel a nyájas olvasó figyelmét, hogy júli 18-tól 5 hét igazgatási szünet az államigazgatásban, és majd dec. 23-tól is 2 hét.)

Na ezen a pályán nem tudom hogy mikor jutok túl. és mi lehet a következőben????????????? Szomorú arc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eszedbe jutott valami????