2009. július 1., szerda

lemaradtam....




Nagyon lemaradtam a bogírással, sztem nem is tudom behozni mostanában...
Röviden (?) , ezek történtek:

Volt egy választás júni 7-én számomra fárasztó éjszakai műszakkal, fárasztó nyűgös, pánikoló főnökkel, aztán 4 nap Velence egy kicsit elhanyagolt, de konyhás (kulcsos) apartmanban a tengerparton, pár vaporetto megállóra a Santa Lucia-tól, sok-sok látnivalóval, egy "kis" bosszúsággal mert nem a Marco Polo-n szállt le a gép hanem Trevison... hogy ezt miért nem vettem észre a foglalásnál?????? Na mindegy, nagyon tutti volt, talán majd beszámoló is jön Velencéről... ahol már nem először, és remélem nem utoljára voltunk...

Aztán megint szorgos 3 hét, elég sok munkával, majd júni végén 5 nap Erdély busszal, pár bunkó utastárssal, de nagyon szuper idegenvezetővel, és feledhetetlen látnivalókkal, közben egy kukában turkáló Macilacival is a Szent Anna tónál..... Bubunak nagy volt, így csakis Macilaci lehetett, részemről nagy parával, már láttam ahogy futunk a Maci előtt.... közben majd mondogatom: szeretem a macit, a gumimamcit, a habmacit..

Kalandok is voltak, lerobbant a busz odafelé, aztán lelépett az egyik gk. vezető, hazafelé elért minket a felhőszakadás.

Megkóstoltuk a tárkonyos pityókalevest, a köményes és az áfonya páleszt (az áfonya gyógyhatású !!!!!! ) vettünk mini kürtös kalács sütőt, amit ki is próbáltam már !!!!! kicsit kell alakítgatni, de szuper, nem beszélve a zetelakai reciről !!!!
A hasam kicsit (nagyon) megviselte a rendszertelen étrend, asszem ezen a héten salaktalanító leves, cékla, dinnye, gyümi, stb. kúrán leszek, de lehet hogy még pár hétig is !!!!

Csináltunk kb. 2500 képet, F jó pár napig rendezgette-forgatgatta-javítgatta a képeket, közben eldöntöttük, vissza kellene menni. Kocsival. vagy a wizz-zel: oda-vissza 2 főre 12ezer Marosváráshely.
Persze olvasom megint a Funtineli boszorkányt, (tankönyv....:) és már készülünk az Ábel a rengetegben mozizásra...


Közben 2 airbus is lezuhant, legutóbbi tegnap. (egy pedig ma kényszerleszállás, mert füst volt a fedélzeten) Most már ez aggasztó, tekintve hogy 4 repülés áll előttünk.... és Éviék is majd repülnek haza...És nem keveset, Sidney-London-Bp. Épp most volt szó a Mokkában a karmáról meg a 29-es, 38-as számról..... 29-esünk van... Na gyorsan elhessegetem ezeket, a felmérés eredménye: 56 % most jobban fél a repüléstől !!!!



Közben a szállás is lefoglalva Sicilián, persze hogy San Vito Lo Capo-ban, már csak a kocsit kell foglalni, csak nem 1xű olyat találni amibe minimum 5 csomag befér, legalább is Palermo-Sanvito-Palermo közt majd, közben persze kisebb is elég lenne, és legyen gyerekülés.

Közben Évi már írt is az iwiw-en és beszéltünk is többször: jól érzi magát, csak sok a munka, elvágta az ujját amit 5 öltéssel varrtak ösze, 1 nap medical off, szeretik nagyon, fennt dolgozik a 14 emeleten, látványkonyhán, (mégis jobb mint az ablaktalan vízszint alatti konyhában) jár külön angolra is (szerencsére a munkaidejéből), néha a Petivel is tud talizni, és már az első 3 hét alatt fogyott 10 kg-t... hát hiába, nincs csokika, nassika, cukros lötyi..... kedd és szombat amikor majd tudunk beszélni, majd próbálom én is hívni, és nagyon várom a jelentkezésüket.

Végre a fizuja is megérkezett, bár a számlájára kellett már tenni megint gyorssegélyt áthidaló jelleggel, mert több mint 2 hét volt az utalás, amit nem is értek: ez csak virtuális pénzmozgás. Mi tart 2 enter leütése között 2 hétig????????
Persze jönnek a levelek bíróságtól, apeh-től (ezt még fel sem vettük) már ki sem bontom a leveleket, úgyis tudom mi van benne. Csak beindul már a pénzmozgás a számláján és a szolgáltatók, hitelezők kicsit megnyugodtatnak. Azt hiszem ez az 5-6 hó csak a nullsaldóra lesz elég. Talán.

Közben többször voltunk Minivel, (most nyári szünet van, így másik bölcsiben van, csak annyit, nem volt egyszerű) aki úgy elkezdett beszélni hogy csak na..... papagájkorszak van, és MIEZMIEZMIEZ? NÉZD TATA.... és IGEN, és NEM, és minden... persze közben 2 éves lett, lelegelte a csokigolyókat a tortáról, nagyon ügyesen kormányozza az autót a teraszon, már nagyon-nagy-fiú lett !!!!!! Tud suttogni és kiabálni ha kell, és nagyon-nagyon be tud pörögni, és akkor nincs megállás, ömlenek a szavak, futás van, kacagás van.....


Voltunk egy vasárnap Monoron is, babgulyás, fánk (hogy I. miket nem tud????????) késő délután hússütögetés, ott volt Ádám is (Erzsiék unokája) szép nap volt, csak É-ék hiányoztak...
De nagyon.

Múlt vasárnap urológia kontroll F-val (majd augusztusban hormonszintes vérvétel), tegnap én labor, holnap kardiológia kontroll, 8-án kell kérnem időpontot a mammora....
Közeleg F szülinapja..... húha, gyorsan ki kellene találnunk valamit...
Ja, és a klinikán is voltam "A DOKTOR"-nál, de hiába minden, NINCS sérvem, csak kicsit mászkurálnak a szövetek a hasamon !!!! Közben már a J kollégámat is elvittem, fexik is be júli 30-án egy kis epekő műtétre !!!!!
Na majd folyt.köv is, és képek is jönnek !!!!!! és tudom még a Nápoly végével is adós vagyok.... és most itt a többi is, a Velence, az Erdély..... mesemesemeskete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eszedbe jutott valami????