2015. március 23., hétfő

BCN

Mit is mondjak Barcelonáról?

Voltunk ott 2001.09.22-én, abban az évben egy buszos úton voltunk (36 óra, soha többet!!!) Oropesaban, ez már a hazaút volt, kis megállással. Nos, azon a szép vasárnapon vadászgépek szelték át az eget BCN felett, a La Rambla-n sétálók riadtan és borzongva húzták be a nyakukat a fülsiketítő zajban. Akkor még csak 11 nap telt akkor el a WTC merénylet óta. :(

Tudtuk már akkor - mint sok más ilyen azóta - vissza kell majd jönnünk.

Késő este, inkább éjszaka érkeztünk meg ma egy hete.
Szállásunk a Glories metro megálló közelében.

Mit is mondjak Barcelonáról?

Aki volt ott annak semmi újat sem tudok, aki nem.... csak annyit, hogy látni kell!

Nyugalom, nagyon szervezett közelekedés, "olaszos" kávé, serrano sonka, sajtok, hihetetlen piacok, parkok, virágok mindenütt, utcazenészek parkokban, tereken, metróban, dobokkal, gitárral, harmonikával, vagy csak úgy.
Hihetetlen épületek, padlóig érő ablakok, terasz ajtók, kis kilépők, kovácsoltvas korlátok, gótikus negyed, zsidó negyed, mozgólépcsők a hegyoldalakon, a Güel parkba is. Kerékpárok, fekete sárga nagyon tiszta taxik.

Mit is láttunk BCN-ban?

Mindent és semmit!!!
 

Sosem az útikönyv top10 vezérel, hanem az ődöngés az utcákon, a hirtelen 5letek, most menjünk erre..... nézd, mi az a valami? Nézzük meg..... nézd de szép!!!!

Mivel is közlekedtünk?
láb-láb-láb, így sikerült majdnem minden napra összehozni a 25ezer lépést, ami 15-20km/nap (a kardiológus örülni fog :) ) persze metro a nagyon kultúrált jeggyel, funiculare, libegő, mozgólépcső, vonat (ami egy metro vonal is persze), busz.

Mit ettünk?
sonka, sajt, gyümölcs, kolbász, töpörtyű (itthonról), szalonna, (na jó, az ablakba kicsukott szalonnánk felét a madarak ették meg egy nap, pedig vákumfóliában is volt) paprika, saláta, sült kolbász, sült zöldségek, bűnözésnek churros, meringue, haribo. Megállapítás, ez itt egy haribo nagyhatalom!

Meglepik:
TIBIDABO hegy, egy régi csarnokban római kori maradványok az El Born negyedben, csokimúzeum, egy mammut szobor egy parkban, liftek a metro megállókban (csak mondom, ennyi gyaloglás után nem mindegy!), udvarias emberek, tiszta kirakatok, működő automaták mindenhol, egy hatalmas bolhapiac gyönyörű és csili-vili portékákkal, nagyon sok bankautomata, QR kódos jegyek, türelem, nagyon jó tájékoztató táblák..... és még a......és még a.....

Tényleg tuti jó 5 éjszakás kirándulás volt. :)

A Sagrada Familia - a tervek szerint - 2026-ra lesz készen.

Ki csatlakozik?????




Tényleg! ezt a filmet láttátok már?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eszedbe jutott valami????